Debat: “Gamers”. El jugador com a consumidor acrític?

Debat: dijous 15 de juny a les 19 h.

Espai Cultura de Sabadell

Més informació

En aquesta segona dècada del segle XXI hem vist molts debats, conceptes i grups evolucionar cap a diferents àmbits, mica en mica fent consciència crítica i arribant cada cop a més gent. Sembla, però, que l’àmbit dels videojocs segueix essent un espai de què un gruix social notable, grans mitjans especialment, encara no se’n refia massa. El fet que dins un col·lectiu que s’identifica gairebé exclusivament amb el fet de “jugar a videojocs”, amagant un suposat privilegi rere consumisme i conservadorisme, s’hi pugui trobar una certa crítica pot semblar increïble, però així ho creuen molts. Aquest és només un dels molts dubtes i recels que desperta la comunitat “gamer” arreu.

Un bon grapat de debats envolten aquesta terminologia identitària relativament nova, des de la preocupació pel consumidor fins a l’ètica periodística, passant per moltes de les discussions celebrades en el nostre cicle de debats. Part de la desconfiança es troba arrelada, no només en l’ús del terme específic, sinó amb l’abanderament d’una part del col·lectiu en moviments i projectes sospitosos de sexisme, mercantilisme, racisme i/o homofòbia; com ho és el moviment GamerGate. Cal però separar el gra de la palla, saber fins a quin punt la construcció d’una comunitat “gamer” representa, com a part de la seva identitat, aquesta mena de principis o només una minoria sorollosa està ensorrant la possibilitat d’encapçalar un bon grapat de lluites, des d’aquest espai digital i de joc.

Què és el que et fa “gamer”?

Com poden donar-s’hi els debats pel canvi si seguim primant les diferències?

És més fàcil combatre aquestes veus des de dins o des de fora del moviment?

Representa realment la defensa del consumidor de videojocs una veritable lluita contra la gran indústria i el corporativisme digital?

Mirarem de donar a resposta a totes aquestes qüestions el proper dijous 15 de juny, a les 19 h. a l’Espai Cultura de Sabadell. Mentrestant, us deixem aquí un article que comenta unes estadístiques molt interessants sobre gèneres (dels jugadors i dels videojocs a què juguen), edats, temps de joc i sobre la concepció que tenen aquests “gamers” de si mateixos.

Imatge:
Autor: Cory Doctorow
Font

Llicència Creative Commons

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s