Debat: La reapropiació de l’espai indie en el mercat dels videojocs

el

Debat: dijous 18 de maig a les 19 h.

Espai Cultura de Sabadell

Més informació

Si existeix cap tema amb què ens hem anat trobant repetidament al llarg dels debats, aquest és el dels videojocs indie. És difícil enfrontar-s’hi sense caure en reduccionismes i generalitzacions. No hi ha dubte però, que allò que va començar com un sobrenom gairebé despectiu per assenyalar tots aquells programadors que no aconseguiren encabir-se entre les files de les grans produccions, ha acabat per esdevenir un món en si mateix.

https://c1.staticflickr.com/2/1191/4733137016_263b166e5c_b.jpg
Journey (2012). Font: Compte de Flickr de PlayStation Europe

L’espai dels videojocs indie desperta curiositat i moltes inseguretats alhora; acostar-s’hi ja no és un simple gest d’experimentació creativa, ara depèn de gairebé tants elements econòmics, socials i de mercat com les grans produccions de la indústria. És important, doncs, aturar-se i reflexionar al voltant d’aquest concepte, un terme que, avui, ja no significa el que va suposar en uns inicis. Esbrinarem com mirar-nos-ho de prop i, a la vegada, cercarem casos i espais on l’esperit comunitari del primer indie encara hi segueix ben viu.

Per anar obrint boca, us deixem aquí un seguit d’opinions sobre la pròpia definició de videjoc indie. Al debat ampliarem aquestes idees i en comentarem d’altres sobre el futur de la creació indie.

What makes an indie game an indie game?

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b0/Rymdkapsel_screenshot_3.png
Rymdkapsel (2013). Font: Wikipedia.

A tot això ens ajudarà l’Opi Fai (@opifai), creador de videojocs i que assistirà per presentar-hi la seva darrera creació: I came to forget my daily life (He vingut a oblidar la meva realitat), un treball amb un fort comentari social i cultural i que ens ajudarà a experimentar l’indie més compromès i original.

I came to Forget my daily life (2017)
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s