Gamificació : Conferència de José Abellán

el

Gamificació: què és i com funciona

Abans de començar, selecciona el teu avatar i respon a aquesta pregunta:

Com fomentar l’aprenentatge, la creativitat i la resolució de problemes?

  • “A cop de talonari”: per favor, tanca aquesta pestanya i segueix navegant.
  • “Promovent un estat mental lúdic”: bé! Has desbloquejat un nou contingut. Si us plau, segueix llegint.

Gamificar és aplicar aspectes de joc en processos i continguts que, en principi, no tenen perquè ser lúdics per se. Parlem d’aconseguir que l’aula sigui més motivadora per a l’alumne / a (i que aprengui més), que el procés de rehabilitació d’un pacient sigui un desafiament (i la seva perseverança no decaigui), que els valors corporatius no caiguin en un maó infumable i que la plantilla els habiti (augmentant el seu sentit de pertinença) i un infinit etcètera on els jugones tenim molt a dir.

  • “El joc? Això és coses de criatures! Vaig a fer alguna cosa seriosa”: si us plau, segueix llegint
  • “El joc? Què vols dir?… el següent t’interessa! ^^

El joc és una cosa seriosa, però no ho és; és trivial i no obstant això profund; és imaginatiu i espontani i no obstant això limitat per normes i ancorat en el món real; és un regal còsmic que fa que la vida a la terra valgui la pena …

Vaig a defensar, amb ungles i dents, el que diuen altres autors: que el joc està relacionat amb la motivació i l’actitud mental, no tant amb la manifestació externa de la conducta humana. Que el joc no té per què ser a tot o res, som humans i podem variar el grau d’actitud lúdica o esperit lúdic a qualsevol activitat que fem. I que el joc no s’aconsegueix únicament amb una sola característica definitòria, és la suma de diverses característiques.


José Abellán, Game Designer, Comunicador Transmedia, Storyteller, Chief Gamification, Persona, Mamífer, Ser Viu i altres coses que no has de saber (almenys que s’obri aquesta clau de pas). Col·laborador habitual de Marinva S.L., empresa amb més de 20 anys d’experiència en projectes on el joc sigui l’eix vertebrador. Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona i primer cicle en Arquitectura Superior per la Universitat d’Alacant. Màster en Gamificació i Narratives Transmèdia a l’escola de negocis IEBS (Innovation & Entrepreneurship Business School). Guanyador dels I Premis Internacionals d’Innovació Audiovisual a Internet en la categoria d’educació de RTVE.es.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s